Nepalesiske portrætter

10 jan

Det nepalesiske folk er et varmt og gæstfrit folkefærd. Det farvestrålende og traditionelle nepalesiske tøj, som især de lidt ældre går med, er utrolig flot. Måske fordi det er så anderledes, end det vi har herhjemme, men også fordi de mange farver varmer og sætter kulør på tilværelsen. Den meget anderledes kultur og påklædning fascinerede mig, og jeg tog derfor en del portrætbilleder på turen. Nogle folk mødte vi personligt i de kirker, vi besøgte. Andre mødte vi i bjergene, hvor vi besøgte deres hjem under vores bjergtur. Flere er tilfældige forbipasserende på gaden. De smilende og legende børn var noget af det kæreste, og de var vilde med at stille op til fotografering, så det var en stor hjælp for portrætjægeren.

Image

Image

ImageImageImageSkønne smilende piger stillede gladeligt op til fotosession.

ImageRebekka og jeg mødte denne utrolig rare og smilende mand på gaden i Beni. Han ville gerne lufte sit engelske og vide en masse om os. Hvor gamle vi var og hvor vi var fra.

ImageImageImage

ImageImageImageImageNepaleseren Mosa, som vi var så heldige at rejse sammen med, tog os med til nogle af hans bekendte i bjergene. Her blev vi inviteret på lækker saftig agurk og te.

Kvinde i bjergene

ImageLokal hindukvinde i bjergene med en karakteristisk nepalesisk kurv til at transportere ting i.

ImageImageImageImageImageKvinde transporter levende høns. Her fra byen Beni.

ImageDer er et stort behov for skolegang i Nepal, da det er en af verdens fattigste lande. Mange går kun i skole i en kortere periode og omkring 11% af en årgang starter ikke i skole. En stor del af de børn, der ikke går i skole er piger. (Danida)

ImageImageImageImageImageImageMuslimsk mand i Kathmandu’s mylder.

ImagePå marked i Kathmandu. Sådan kan man også transportere indkøbte varer.

ImageImageImageHindupige.

83,6% af befolkningen betegner sig selv som hinduer, 10% som buddhister, 4,2% som muslimer, 1,4% som tilhørende kirant-religioner og 0,8% andre religioner. (Wikipedia)

Skriv en kommentar